Alflen en De Jong geslaagd voor Coach Betaald Voetbal

UTRECHT - FC Utrecht-trainers Robby Alflen en Jean Paul de Jong zijn geslaagd voor de cursus coach betaald voetbal.
De twee oud voetballers van FC Utrecht volgden het afgelopen jaar bij de KNVB de cursus Coach Betaald Voetbal. Deze week kregen ze te horen dat zij hun papieren krijgen waarmee ze als hoofdcoach bij een betaald voetbal organisatie mee aan de slag kunnen.
Robby Alflen, assistent van Jan Wouters bij FC Utrecht, is blij dat het klaar is. "De cursus is voor mij een behoorlijke belasting geweest", zegt Alflen op de site van de club. "Naast mijn normale werkzaamheden bij FC Utrecht is het volgen van deze cursus een tijdrovende zaak. Ik ben blij dat ik me nu samen met Jan (Wouters, red.) en de spelersgroep kan richten op het slot van de play-offs en op de start van het nieuwe seizoen."
Ook Jean-Paul de Jong heeft zijn trainerspapieren binnen. Voor de trainer van Jong FC Utrecht, die aan het einde van het seizoen vertrekt, komt het diploma op een goed moment. "Ik ben vier jaar geleden, nadat ik mijn actieve carrière beëindigde, een traject gestart om mijn ambitie als trainer in het betaalde voetbal te verwezenlijken", kijkt De Jong terug. "De afgelopen jaren zijn voor mij erg druk geweest. Vooral de combinatie van het trainerschap bij FC Utrecht en mijn stage bij Go Ahead Eagles was zeer intensief. Het doet me goed dat ik nu geslaagd ben en dat ik me volledig kan gaan richten op mijn ambitie; trainer worden bij een betaald voetbalclub", aldus De Jong.
Ook Marinus Dijkhuizen, trainer van 1e klasser De Meern en spitsentrainer bij FC Utrecht, ontvangt het felbegeerde papiertje.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.