Nederlaag UZSC in strijd om titel

UTRECHT - UZSC is de finale om de landstitel waterpolo begonnen met verlies. De Utrechters gingen in Borculo onderuit tegen BZC dat de eerste stap zette naar de derde landstitel op rij. BZC was donderdagavond in de eerste wedstrijd met 15-12 te sterk voor UZSC. Zaterdag mogen de Utrechters in eigen huis proberen de stand in de best-of-five weer gelijk te trekken.
Uitgerekend Tomas Lucas, die zaterdag met een rode kaart het duel tegen Polar Bears grotendeels vanaf de kant moest bekijken, opende in zwembad 't Timpke in Borculo al na een halve minuut de score. Jeroen Kuilman en Lars Reuten voegden daar snel twee goals voor de thuisploeg aan toe, voordat Benjamin Hoepelman namens de gasten iets terugdeed. Lars Gottemaker en Luuk Gielen zorgden voor een 5-2 ruststand.
In de tweede helft vielen maarliefst tien goals, verdeeld over beide ploegen. De zege voor de thuisploeg kwam niet meer in gevaar.