Jonge gehandicapte sporters naar Utrecht

UTRECHT - Jeugdige sporters met een beperking zullen eind volgende maand in Utrecht deelnemen aan het Para Youth Festival. De 70 deelnemers uit Engeland, Duitsland, Tsjechië, Slovenië en Nederland zullen workshops volgen en wedstrijden spelen.
Het evenement maakt deel uit van het European Youth Olympic Festival (EYOF) dat twee weken later wordt gehouden. De gemeente vindt het belangrijk dat ook jonge sporters met een handicap aan het festival kunnen deelnemen.
Vereniging Sport Utrecht organiseert het sportevenement en wordt daarbij geholpen door organisaties uit de regio die ruime ervaring hebben met gehandicaptensport.
Zo zijn de sportafdeling van revalidatiecentrum De Hoogstraat in Utrecht, de Leusdense volleybalvereniging Volleer en wielervereniging Het Stadion uit Nieuwegein nauw betrokken bij het evenement.
Op 23 juni Op 23 juni zijn er zitvolleybal- en rolstoelbasketbalwedstrijden in Sportcentrum Galgenwaard en wordt er een handbikerrace georganiseerd in het Wilhelminapark. De wedstrijden van het Para Youth Festival zijn gratis toegankelijk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.