Amateurs zetten vraagtekens bij akkoord

BUNSCHOTEN SPAKENBURG - Het laatste woord over de verplichte promotie naar en degradatie uit de Jupiler League is nog niet gezegd. De KNVB maakte maandag bekend dat de amateurs akkoord zijn over verplichte doorstroming met ingang van 2015/2016. In dat jaar zou de algeheel amateurkampioen moeten promoveren naar de Jupiler League.
Volgens IJsselmeervogels-voorzitter Peter van Diermen zijn de amateurs nog altijd niet akkoord over de voorwaarden. Van Diermen ziet nog drie pijnpunten. Het voornaamste is dat de KNVB de mogelijkheid open wil houden zaterdagclubs uit veiligheidsoverwegingen incidenteel op zondag te laten spelen. Ook de eis dat een promovendus in drie jaar tijd moet doorgroeien naar 12 full-profs en vier semi-profs vinden de clubs nog te zwaar.
"Als je echt doorstroming wilt, moet je het helemaal opengooien. Wij willen wel naar de Jupiler League, maar we willen geen betaald voetbal organisatie worden", zegt Van Diermen.
GVVV-collega Henny Verbruggen sluit zich daarbij aan: "We willen wel doorstromen, iedereen wil zo hoog mogelijk spelen. Maar niet onder de voorwaarden van de KNVB." Verbruggen denkt ook dat dat de voorwaarden al vaststaan. "Ik denk dat de KNVB in 2016 dezelfde voorwaarden moet stellen als nu voor Katwijk en Achilles'29. Anders is het ongelijke behandeling."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.