Nana Asare definitief naar KAA Gent

UTRECHT - Nana Asare verruilt FC Utrecht definitief voor de Belgische Jupiler Pro League. De Ghanese middenvelder (25) tekent een contract dat hem tot de zomer van 2017 verbindt aan KAA Gent.
Op de clubwebsite bedankt FC Utrecht Asare voor alles wat hij voor de club betekend heeft. "Asare is voor FC Utrecht met zijn voetbaltechnische en tactische kwaliteiten en zijn enorme loopvermogen, een belangrijke speler geweest de afgelopen jaren", zegt hoofd scouting en spelerszaken Edwin de Kruijff.

SALARIS

"In de situatie waarin wij ons als club op dit moment bevinden, kunnen wij echter niet anders dan in gesprek gaan met clubs die zich melden voor spelers die met hun salaris zwaar op de begroting drukken. Nana is er hier één van."
Voor Nana Asare, die 103 competitiewedstrijden voor Utrecht speelde en tien keer scoorde, betekent zijn overgang naar Gent een terugkeer naar België. FC Utrecht nam hem in de zomer van 2009 over van KV Mechelen. Daarvoor kwam hij uit voor FC Antwerp.
FC Utrecht denkt het vertrek van Asare onder andere op te kunnen vangen met Jens Toornstra, die in de winterstop bij ADO Den Haag werd weggehaald.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.