Giedo van der Garde geeft demo in Rotterdam

RHENEN - Giedo van der Garde zal ook dit jaar een Formule 1-demonstratie verzorgen tijdens City Racing Rotterdam. De 28-jarige coureur uit Veenendaal, die op dit moment aan zijn eerste seizoen in de hoogste autosportklasse bezig is, mocht vorig jaar ook al met een Caterham de Rotterdamse binnenstad onveilig maken.
"Vorig jaar was mijn Formule 1-debuut bij City Racing Rotterdam en dat was een unieke ervaring", aldus Van der Garde tegenover f1racing.nl, die aan het einde van zijn laatste demonstratierun zijn auto aan de kant zette om zijn vriendin ten huwelijk te vragen. "Om voor een half miljoen bezoekers een demonstratie te verzorgen was een droom die uitkwam en ik beloof om er dit jaar nog een paar schepjes boven op te doen!"
City Racing Rotterdam wordt dit jaar gehouden op zondag 18 augustus.
Giedo van der Garde keert dit weekend terug op het circuit waar hij één van zijn mooiste zeges boekte. In 2008 won hij in de Formule Renault 3,5 op Silverstone. Deze week keert hij terug op dat circuit, voor de Grote Prijs van Groot Brittannië in de Formule 1.
Van der Garde weet al dat hij sowieso een slechte startpositie heeft op Silverstone. Hij wordt vijf plaatsen naar achteren gezet in de startopstelling, als straf voor de aanrijding met de Duitser Hülkenberg tijdens de vorige race in Canada.
Van der Garde zal desondanks alles geven in de kwalificatierace op zaterdag. Hij beschouwt zijn kwalificatierace in Monaco, waar hij de eerste schifting overleefde en de 15e startpositie pakte, als zijn sportieve hoogtepunt tot dusver in zijn nog prille formule 1-carrière.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.