"Speler Spakenburg probeerde tegenstander om te kopen"

BUNSCHOTEN SPAKENBURG - Een voetballer van Spakenburg heeft vorig jaar geprobeerd een speler van Katwijk om te kopen. Dat schrijft journalist Jelmer Geerds in zijn boek 'Heb je gesnoven?' over de rivaliserende voetbalclubs IJsselmeervogels en Spakenburg.
Spakenburg werd in mei 2012 kampioen in de Topklasse. Volgens Geerds heeft een speler van de 'Blauwen' vooraf geprobeerd de 'match te fixen'. De speler van Katwijk heeft volgens Geerds resoluut geweigerd en Spakenburg werd evengoed nog kampioen door met 3-0 te winnen.
'Heb je gesnoven' komt maandag uit. Geerds volgde Spakenburg en IJsselmeervogels dit seizoen op de voet. Hij viel met zijn in de neus in de boter, want nooit eerder kenden beide amateurgrootmachten zo'n dramatisch en turbulent voetbaljaar.
Geerds beschrijft in zijn boek een aantal saillante gebeurtenissen. Zo heeft hij onder meer een gedetailleerde reconstructie gemaakt van de geruchtmakende verwijderingen van Ricky van den Bergh en Raily Ignacio bij Spakenburg, inclusief smsjes en vertrouwelijke e-mails.
Ook uit het 'rooie' kamp zijn onthullende verhalen te lezen. Bijvoorbeeld over het wegsturen van Mo Faouzi en het ontslag van Jan Zoutman.
Geerds is maandag te gast in UVandaag om 17.00 uur. De uitzending wordt op ieder heel uur herhaald.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.