Mike van der Hoorn naar Ajax

UTRECHT - FC Utrecht-verdediger Mike van der Hoorn speelt de komende vier jaar voor Ajax. FC Utrecht en de landskampioen hebben daarover vrijdag overeenstemming bereikt. Van der Hoorn en Ajax waren het al eerder eens geworden. De 20-jarige Van der Hoorn moet nog wel medisch gekeurd worden door Ajax.
Over de hoogte van de transfersom zijn officieel geen mededelingen gedaan, maar volgens het ANP zou Ajax zo'n 4 miljoen euro aan FC Utrecht overmaken.
"Ik voel me bevoorrecht, dit is een jongensdroom", zegt Van der Hoorn tegen RTV Utrecht. "Het is mooi als je op zo'n jonge leeftijd al voor de beste club van Nederland mag voetballen."
Van der Hoorn doorliep de gehele jeugdopleiding bij FC Utrecht. In mei 2011 debuteerde hij in het eerste. Afgelopen seizoen brak hij definitief door als basisspeler, en werd door Louis van Gaal zelfs opgenomen in de voorselecties van het Nederlands elftal. De FC Utrecht-supporters beloonden hem met de David di Tomasso-trofee, voor de beste speler van het seizoen 2012-2013.
Ajax-trainer Frank de Boer reageerde vanuit het trainingskamp in Oostenrijk verheugd op de komst van Van der Hoorn "We willen bij Ajax alle posities dubbel bezet hebben. Regeren is vooruitzien, dus vanuit die gedachte kunnen posities beter overbezet dan onderbezet zijn. Stel dat Toby Alderweireld zou vertrekken, dan hebben we met Joël Veltman en Mike van der Hoorn twee goede spelers in huis die zijn positie kunnen overnemen. Mike heeft een fantastisch postuur voor een centrale verdediger en is ondanks zijn lengte nog vrij snel ook. Bovendien is hij pas 20 jaar. Hij kan zich de komende jaren volop gaan ontwikkelen bij ons."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.