Utrecht loopt nog niet warm voor EYOF

UTRECHT - De komst van het European Youth Olympic Festival (EYOF) leeft nog niet in de stad. Dat blijkt uit een peiling van RTV Utrecht onder 1004 regiogenoten. Zeventig procent van de respondenten weet niet precies wat EYOF is of heeft er nog nooit van gehoord.
Slechts drie procent van de Utrechters is van plan een wedstrijd te bezoeken. Een kwart van de respondenten overweegt het, terwijl zeventig procent al weet zeker niet naar een wedstrijd te gaan, zo blijkt uit het onderzoek.

GELD

Als het evenement niet voldoende publiek trekt, moet er meer geld van de gemeente en de provincie naar het festival. Nu al is er twee miljoen euro in het festival gestoken, maar omdat er is niet voor alle deelnemers plek is de Utrechtse Campus, valt de huisvesting duurder uit.
Ook valt het aantal sponsoren tegen, waardoor er op dit moment een tekort is van 500.000 euro. Bij een slechte kaartverkoop loopt dat bedrag verder op.

OLYMPISCH

Aan het sportevenement, dat plaatsvindt in stadion Galgenwaard, nemen ruim 2300 jeugdige sporters uit Europa deel. Tijdens het EYOF worden gestreden op de olympische onderdelen atletiek, basketball, handbal, judo, tennis, turnen, volleybal, wielrennen en zwemmen.
De ceremonie, inclusief de opening door koning Willem-Alexander, wordt op zondag 14 juli live uitgezonden op RTV Utrecht. Vanaf volgende week zal RTV Utrecht op radio, televisie en internet dagelijks aandacht besteden aan het evenement.

Weinig mensen kennen EYOF nog

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.