Instellingen

Friese fierljeppers winnen tweekamp

Dymphie van Rooijen
Dymphie van Rooijen © PB Holland
SOEST - Friesland heeft de jaarlijkse tweekamp polsstokverspringen gewonnen. In It Heidenskip hadden de Friese springers aan het einde van de wedstrijd een nipte voorsprong op de ploeg uit Holland. De springers uit de Lopikerwaard verloren met nog geen drie meter verschil.
De Hollandse dames en de jongens versloegen de Friezen. De senioren en de junioren mannen moesten buigen voor de eeuwige rivaal. Vooral de nederlaag bij de mannen, waar de eerste vijf in de eindklassement allemaal Fries waren, kwam hard aan.
Bij de tweekamp worden de beste sprongen van alle spingers bij elkaar opgeteld. Uiteindelijk kwamen de friezen op die manier tot bijna 405 meter, Holland bleef steken op 402 meter. Het was voor beide teams de eerste keer dat de 400-metergrens doorbroken werd.
Bij de senioren won de Fries Oane Galema met 20 meter 58. Dymphie van Rooijen uit IJsselstein was de beste vrouw, met 16 meter 50. Bij de junioren zegevierde Erwin Timmerarends uit Montfoort, met 18 meter 86. Bij de jongens kwam de verste sprong van Ricardo Faaij uit haastrecht, met 18 meter 26.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.