Openingsceremonie EYOF begonnen

UTRECHT - Na vier dagen door stad en regio Utrecht gedragen te zijn, is de olympische fakkel zondagmiddag aangekomen in stadion Galgenwaard. Daar is vanavond de opening van het European Youth Olympic Festival (EYOF).
Op 30 mei werd de olympische vlam ontstoken in het Griekse Athene. Daarna is de vlam naar de regio Utrecht gereisd, waar veel onbekende, maar ook bekende Utrechters die vlam hebben gedragen.
Onder anderen presentator Maarten Steendam van RTV Utrecht en paralympisch atleet Annette Roozen. Ook judoka Edith Bosch, oud-zwemmer en toernooidirecteur Pieter van den Hoogenband, burgemeesters Aleid Wolfsen en Mirjam van 't Veld, de kinderen van Anton Geesink en wethouders uit meerdere Utrechtse gemeenten liepen met de fakkel.

OPENINGSFEEST

Om 20 uur begint in aanwezigheid van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima de openingsceremonie van het festival in stadion Galgenwaard. Dat evenement wordt live uitgezonden op RTV Utrecht en is ook via de site en de app te volgen.
De ceremonie begint met een parade van de 2300 jonge atleten en hun 1000 begeleiders. Dan wordt de olympische vlag gehesen en de olympische hymne gezongen en de olympische vlam in het stadion ontstoken.
IOC-voorzitter Jacques Rogge spreekt de sporters en het publiek toe en daarna zijn er optredens zijn er van onder andere Gers Pardoel, DJ Dennis van der Geest en Ben Saunders.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.