Ramzi wijst FC Utrecht de weg tegen Ajax

AMSTERDAM - FC Utrecht heeft een sensationele 4-1 overwinning geboekt op Ajax. Adil Ramzi speelde uitstekend en was in de Arena de smaakmaker met drie doelpunten. FC Utrecht staat weer vierde door de zoete zege op de rivaal uit Amsterdam. De AZ-huurling opende al in de tweede minuut de score. Een paar minuten daarna kregen de Amsterdammers een strafschop, maar die werd huizenhoog over geschoten door Tomás Galásek. Na rust kwam Ajax wel terug via Markus Rosenburg. Op dat moment stond Franck Grandel onder de lat als vervanger van Joost Terol, die geblesseerd het veld had verlaten. Utrecht liet zich niet uit het veld slaan door de gelijkmaker en kwam weer op voorsprong door een kopbal van Ramzi. Lange tijd bleef het 2-1, maar in de slotfase gaven Ramzi en Robin Nelisse (penalty) Ajax de genadeklap.