Instellingen

Badmintonners beginnen vanaf nul

UTRECHT - WK-deelnemers die hun reis bekostigen met hulp van een lege flessen-inzamelactie, een net aangestelde talentcoach die binnen een jaar tijd verantwoordelijk is voor de hele Nederlandse selectie, een WK-ploeg zonder verdere begeleiders; welkom in de wondere wereld van het Nederlandse topbadminton, met bondscoach Rune Massing als pionier: "We beginnen vanaf nul".
Zes Nederlanders zijn vanaf maandag in de Chinese stad Guangzhou actief bij de WK badminton. Slechts Utrechter Eric Pang is uitgezonden door Badminton Nederland, de bond die na het wegvallen van NOC*NSF-steun van alle luxe is ontdaan.
De andere oranje-vertegenwoordigers - Erik Meijs, het mannendubbel Ruud Bosch/Koen Ridder en het gemengddubbel Samantha Barning/Jorrit de Ruiter - zijn op eigen kosten naar China gereisd waar eerst een bezoek werd gebracht aan de badmintonschool van Yao Jie, de vrouw van Eric Pang.
De Ruiter kreeg zelfs hulp van de Jumbo in Haarlem die klanten opriep de opbrengst van hun lege flessen te doneren aan het duo.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.