Instellingen

Hockeysters trefzeker tegen Ierland

UTRECHT - De Nederlandse hockeysters hebben zaterdag in de eerste wedstrijd van de Europese kampioenschappen in België flink uitgehaald. Oranje versloeg Ierland, de nummer 15 van de wereldranglijst, met 6-0. De titelverdediger buitte na de rust (1-0) het surplus aan kwaliteit en kracht trefzeker uit.
Nederland had in de eerste helft moeite om de stug verdedigende Ierse ploeg stuk te spelen. Oranje bouwde redelijk goed op, maar was in de afwerking nog wat slordig. Ook de strafcorner leverde aanvankelijk geen succes op. Na een serie missers van Maartje Paumen en Eva de Goede uit Zeist opende specialist Paumen in de 25e minuut op fraaie wijze dan toch de score voor de titelverdediger, 1-0.
Ook na de rust was Nederland vrijwel voortdurend op de Ierse helft te vinden. Goede kansen voor Kelly Jonker en Margot van Geffen leidden evenwel nog niet tot de tweede treffer. Uiteindelijk kon Ierland het fysiek niet meer opbrengen om de aanhoudende druk van de olympische kampioen te weerstaan.
Carlien Dirkse van den Heuvel van het Bilthovense SCHC maakte ook nog een goal. Overige doelpunten werden gemaakt door Ellen Hoog (twee), opnieuw Paumen en Kitty van Male.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.