Instellingen

Hockeysters op weg naar Europese titel

Dirkse van den Heuvel.
Dirkse van den Heuvel. © ANP Koen Suyk
UTRECHT - De Nederlandse hockeysters zijn in België hard op weg naar de derde Europese titel op rij. De olympische kampioen verzekerde zich zondag in Boom al na twee groepswedstrijden van een ticket voor de halve finales. Oranje was met 2-0 te sterk voor het gastland. SCHC speelster Carlien Dirkse van den Heuvel maakte 1 goal, haar teamgenoot bij de Bilthovense ploeg, Roos Drost zorgde voor de 2-0.
Eerder won Oranje in de openingwedstrijd zaterdag tegen Ierland (6-0). Met 6 punten kan het voor de titelverdediger in poule A niet meer fout gaan, de resterende groepswedstrijd tegen het nog puntloze Wit-Rusland ten spijt (dinsdag).
De snelle kwalificatie vormt voor Caldas geen enkele reden om het in de laatste groepswedstrijd rustig aan te doen. ,,Nee zeg, het gas blijft erop'', reageerde hij. ,,Ons spel moet hier nog beter en sneller worden. Daar kunnen we die laatste poulewedstrijd goed voor gebruiken. We willen verder groeien in het toernooi.''
Caldas had vooraf geen rekening gehouden met een vroegtijdige plaatsing bij de laatste vier. ,,Maar dat het nu al voor elkaar is, geeft toch wel een lekker gevoel. We zijn hier echter natuurlijk nog lang niet klaar.''
Oranje liet in het eerste EK-weekeinde bij vlagen aantrekkelijk hockey zien. In fysiek en technisch opzicht was Oranje zowel Ierland als België duidelijk de baas. Beide overwinningen waren min of meer ingecalculeerd. Ierland (15e op wereldranglijst) en België (13e) behoren geenszins tot de wereldtop.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.