Instellingen

Kemperman redt Oranje hockeyers

Robbert Kemperman. FOTO ANP, Koen Suijk
Robbert Kemperman. FOTO ANP, Koen Suijk © ANP Koen Suijk
UTRECHT - De Nederlandse hockeyers zijn zondag stroef begonnen aan het EK in het Belgische Boom. De ploeg van bondscoach Paul van Ass had in de eerste groepswedstrijd heel veel moeite met het modale Ierland, de nummer 15 van de wereldranglijst. Dankzij een fraaie treffer van Kampong speler Robbert Kemperman 5 minuten voor tijd kwam Oranje toch nog goed weg: 2-1.
Oranje maakte tegen Ierland een fletse indruk. Het duurde veel te lang voordat de bal in de Ierse cirkel belandde. Nederland voerde de combinaties te lang door en wilde het aanvallend allemaal te mooi of te moeilijk doen. Bovendien maakten enkele spelers (Kemperman, Marcel Balkestein, Wouter Jolie) nogal wat technische foutjes.
Pas in de 17e minuut nam Valentin Verga voor de eerste keer het Ierse doel onder vuur. Kort daarna opende Shane O'Donoghue namens de Ieren uit de eerste strafcorner verrassend de score (0-1). Pas nadat Bruce McCandless in de 27e minuut een grote kans op 0-2 had gemist, schrok Oranje wakker.
Mede dankzij de impulsen van centrumspits Billy Bakker werd Nederland in de slotfase van de eerste helft echt gevaarlijk. Het was Mink van der Weerden die Oranje uit zijn tweede strafcorner een pijnlijke achterstand bij de rust bespaarde (1-1).
Na de pauze bleef Ierland met man en macht Nederland bestrijden. Beide ploegen waren uit strafcorners dicht bij de tweede treffer. In de slotfase waren de beste kansen voor het nerveuze Oranje, dat uiteindelijk in Kemperman de gevierde man had: 2-1.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.