FC Utrecht huurt Willem Janssen van Twente

UTRECHT - Willem Janssen speelt het komende seizoen op huurbasis voor FC Utrecht. De 27-jarige middenvelder van FC Twente traint vrijdag al mee in Utrecht en is zondag inzetbaar voor het duel tegen AZ.
Janssen kwam in 2011 over van Roda JC, maar werd in Twente nooit de vaste waarde die hij wilde zijn.
Tijdens de voorbereiding op dit seizoen leek het er toch van te komen en speelde hij veel, maar inmiddels is hij verworden tot reserve. Janssen stond ook in de belangstelling van NEC en ADO Den Haag, maar kwam donderdag tot een akkoord met FC Utrecht.
FC Utrecht meldde zich twee maanden geleden al bij FC Twente, maar toen was huur nog niet bespreekbaar. Manager spelerszaken en scouting Edwin de Kruijff is content: "We zijn al langer overtuigd van de kwaliteiten van Willem.

STERK

"Hij is een fysiek sterke speler met veel loopvermogen, voetballend vermogen en een goede traptechniek. Zijn komst biedt onze technische staf meer mogelijkheden. De concurrentie zal toenemen, wat een groep alleen maar sterker maakt."
Ook Janssen is blij met de deal. "FC Utrecht, met zijn stadion en supporters, is een club die mij altijd heeft getrokken en waar ik graag voor wil spelen. De ploeg heeft het na het goede vorige seizoen nu wat lastig, maar ik zie veel potentie."
Op dit moment staan er veel jonge jongens, aangevuld met een aantal ervaren krachten. Ik wil graag zowel voetballend als met mijn ervaring mijn bijdrage leveren aan de ontwikkeling van deze nieuwe ploeg."
Hij heeft nog een contract tot 2015 in Enschede.

Willem Janssen in gesprek met Rene van den Berg
Presentatie Willem Janssen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.