Dutch Food Valley Classic verreden

VEENENDAAL - In Veenendaal is om 15 uur het startschot gegeven voor 28e editie van de Dutch Food Valley Classic. Deze wielerwedstrijd was voorheen vooral bekend onder de naam Veendendaal-Veenendaal. Dat komt doordat de start en finish in de stad zijn.
Er zijn meer dan 120 wielrenners gestart. En daar zitten ook bekende renners bij, zoals oud-winnaar Kenny van Hummel.
Voor het eerst in de geschiedenis rijden er wielrenners rond met een camera op hun stuur, waardoor het publiek later ook beelden kan zien vanuit het peloton zelf.
Wielerorganisatie UCI heeft deze week toestemming voor de opnames gegeven. Met deze beelden kunnen liefhebbers onder meer zien hoe hard de renners rijden tijdens de sprint.
Dit jaar starten de tochten later, onder meer om de deelnemers die moeten werken ook de kans te geven om langs de kant te komen staan.

RABOBANK

Het was lang onzeker of de tocht door kon gaan, omdat hoofdsponsor Rabobank een paar weken voor de start afhaakte. De bank wil na dopingschandalen niets meer te maken hebben met de professionele wielersport.
Maar de organisatie heeft toch voldoende sponsors kunnen vinden om het evenement door te laten gaan. Onder meer de Provincie Utrecht heeft geld gegeven.
Deze sponsoren hebben zich alleen aan de editie van dit jaar verbonden. Volgens organisator Job van Schuppen moeten er voor volgend jaar weer nieuwe sponsors gezocht worden.

Verslaggever Rik Dogger bij de voorbereidingen van de wielerkoers

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.