Viviani wint Dutch Food Valley Classic

VEENENDAAL - Wielrenner Elia Viviani heeft de 28e editie van de Dutch Food Valley Classic op zijn naam geschreven.
De Italiaanse renner van Cannondale kwam na 195 kilometer met start en finish in Veenendaal in de massasprint net eerder over de finish dan zijn landgenoot Danilo Napolitano (tweede) en Kenny van Hummel (derde).
De organisatie had het parcours aanzienlijk verzwaard met de vergeefse hoop een sprint te voorkomen. "Het was lastig maar niet onoverkomelijk voor de snelle mannen", aldus winnaar Viviani.
"Mijn ploeg heeft toch flink moeten werken, maar ons doel was om ons hier eens goed te testen richting de Vattenfall Cyclassics van komende zondag in Hamburg. We waren sterk en ik kon het afmaken. Dat geeft vertrouwen", zegt Viviani.
Van Hummel baalde, hij had graag voor de tweede keer gewonnen na zijn zege in 2009. "Ik werd iets te vroeg afgezet en dat is jammer. Ik vind het geen schande om de sprint van Viviani te verliezen, maar er had voor mijn gevoel meer in gezeten."

BEELD

Voor het eerst in de geschiedenis reden enkele wielrenners met een camera op hun stuur, waardoor het publiek later beelden kan zien vanuit het peloton zelf. Wielerorganisatie UCI gaf daar deze week toestemming voor.
Het was lang onzeker of de tocht door kon gaan, omdat hoofdsponsor Rabobank een paar weken voor de start afhaakte. De bank wil na dopingschandalen niets meer te maken hebben met de professionele wielersport.
Maar de organisatie heeft toch voldoende sponsors kunnen vinden om het evenement door te laten gaan. Onder meer de Provincie Utrecht heeft geld gegeven.
Deze sponsoren hebben zich alleen aan de editie van dit jaar verbonden. Volgens organisator Job van Schuppen moeten er voor volgend jaar weer nieuwe sponsors gezocht worden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.