Instellingen

Eerste profzege golfer Daan Huizing

© Toussaint Kluiters, ANP
SOEST - Daan Huizing heeft zondag zijn eerste titel als profgolfer op de Europese Challenge Tour gevierd. De 22-jarige speler uit Soest won het Noord-Iers Open in Ballymena ondanks een zwakke slotronde van 74 (+3). Hij werd met een totaal van 271 nog achterhaald door de Engelsman Oliver Wilson. In de noodzakelijke play-off had Huizing de zenuwen echter in bedwang.
De talentvolle Nederlander begon met een voorsprong van liefst zes slagen op de naaste concurrenten aan de beslissende 18 holes. Toch ging het bijna nog mis, want hij noteerde op de eerste negen al vier bogeys, twee meer dan in de eerste drie ronden samen. Op de 'terugweg' stelde hij er twee birdies tegenover om op de laatste holes toch weer een slag in te leveren.
Wilson profiteerde met een 67'er, maar sneuvelde in de barrage (sudden death) alsnog. Huizing hield 27.200 euro over aan zijn zege, waarvoor hij met ronden van 65, 66 en nogmaals 66 de basis had gelegd.
Door zijn zege stijgt Huizing naar de zesde plaats in de Challenge Tour. Hij heeft daarmee zijn ticket voor European Golf Tour bijna veilig gesteld. Om dat ticket te verdienen moet hij in de Challenge Tour in de top 15 eindigen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.