Instellingen

Tekort FC Utrecht daalt minder snel dan gehoopt

© FCU Photo
UTRECHT - FC Utrecht is klaar op de transfermarkt. Sportief is het aantrekken van nieuwe spelers niet nodig en financiëel wil de club de risico's niet nemen. Dat zegt zegt FC Utrecht-directeur Wilco van Schaik maandag in Namen & Rugnummers. "Meer geld uitgeven dan verantwoord is, heeft ons al veel te veel problemen bezorgd. Dat moeten we dus niet meer doen."
FC Utrecht heeft minder bezuinigd dan gewenst. Daarvan zijn de successen van vorig seizoen mede de oorzaak. Ook de economische crisis blijft de club parten spelen. Wel is er sprake van een verbetering van het resultaat met ruim 3 miljoen. Van Schaik wil geen exacte bedragen noemen. "De jaarcijfers worden binnenkort bekend gemaakt." Van Schaik heeft alle vertrouwen dat het sportief goed komt door de komst van kwalitatief goede spelers.
Dat de consequentie is dat FC Utrecht nu wat slap in de aanvallers zit, neemt Van Schaik voor lief. "We hebben vier goeie aanvallers, daarvan waren er dit weekend drie geblesseerd. Dat is vrij uitzonderlijk. Die jongens worden weer fit, wij hebben dus geen vijfde man nodig."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.