Kampongdames starten met gelijkspel

UTRECHT - De hockeysters van Kampong hebben een punt overgehouden aan de eerste wedstrijd van het seizoen. De Utrechters speelden met 4-4 gelijk tegen Amsterdam.
Tijdens de eerste helft ging Amsterdam meteen stevig van start en al snel keek Kampong tegen een 0-2-achterstand aan. Floortje Plokker maakte de eerste seizoenstreffer van Kampong en opende daarmee de score namens de Utrechters.
Een paar minuten later kreeg Kampong een strafbal toegekend, nadat Mirte Jansen onderuit was gehaald. Laurien Leurink benutte die: 2-2. Na enkele minuten kwam Amsterdam alweer gelijk te staan, waardoor Kampong met een achterstand de rust in ging.
De tweede helft begon slecht voor Xan de Waard van Kampong. Zij kreeg een bal op haar hand en moest het veld geblesseerd verlaten. Na een korte behandeling was ze weer fit om te spelen.
Lisa van Baaren bracht Kampong op gelijke hoogte (3-3), maar meteen maakte Amsterdam er 3-4 van. Twaalf minuten voor tijd was het Michelle Fillet die de eindstand op het scorebord zette.
Door het gelijkspel staat Kampong op de zesde plaats in de hoofdklasse.

Aanvoerder Julia Müller in gesprek met verslaggever Bob van der Tak

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.