Volleybalbond: "Taurus hoe dan ook in eredivisie"

HOUTEN - De volleybalmannen van Taurus spelen dit seizoen hoe dan ook in de eredivisie. Dat laat Mark Broere, de manager Topsport van de Volleybalbond desgevraagd weten.
De Houtense formatie neemt als nummer 2 van de Topdivisie de plaats in van Orion. De ploeg uit Doetinchem raakte deze week zijn licentie kwijt omdat het zijn financiën niet op orde heeft.
Orion heeft een kortgeding aangespannen. Mocht de club deze winnen zal de Nevobo besluiten om het seizoen aan te vangen met elf in plaats van tien ploegen.
"Er zijn een aantal scenario's mogelijk," aldus Broere, "Als de rechter ons in het gelijk stelt raakt Orion definitief zijn licentie kwijt. Taurus neemt dan de tiende startplek in de eredivisie in. Als Orion in het gelijk wordt gesteld zullen we het seizoen met elf ploegen moeten beginnen, maar dat heeft uiteraard niet onze voorkeur. Een derde mogelijkheid is dat als Orion het kortgeding wint we met 12 ploegen beginnen. Bij Taurus hoeven ze zich geen zorgen te maken. Zij spelen hoe dan ook eredivisie."
Dat laatste is een idee van Landstede volleybal manager Edwin van den Broeke. Hij stelt voor om naast Orion ook Tilburg, dat eerder failliet ging, in de eredivisie toe te laten. Van den Broeke: "Volgens mij is het echt tijd dat we over onze schaduw heen springen en kijken naar een werkende oplossing voor ons allemaal. Geef Orion en Tilburg wel een sportieve "straf". Ik stel voor Orion in 13/14 geen Supercup, -6 punten bij aanvang van de competitie, 1e seizoen geen recht op EC plaats. Ik stel voor Tilburg -6 punten bij aanvang van de competitie, 1e seizoen geen recht op EC plaats."
Ook Redbad Strikwerda denkt mee in de zaak Orion. De Utrechtse trainer van Landstede wil eventueel buiten de competitie om tegen Orion spelen. "Samen zijn de huidige spelers van Orion sterk. Als ze in plukjes naar andere clubs of het buitenland gaan, leveren ze geen aanmerkelijke bijdrage meer aan het Nederlandse volleybal. En dus is het goed als we samen werken voor deze topclub en niveaubehoud," aldus Strikwerda.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.