Dames Nieuwegein onderuit tegen PSV

NIEUWEGEIN - De handbaldames van Nieuwegein hebben in de eerste klasse nipt verloren van PSV. In de eigen zaal was de eindstand 26-25 in het voordeel van de vrouwen uit Eindhoven.
Nieuwegein ging strijdend van start en stond na twintig minuten al met 13-6 voor. De dames leken af te stevenen op een overwinning. Maar een aantal spelers zat erdoorheen, waardoor wissels noodzakelijk waren. Nieuwegein had moeite om met de nieuwe speelsters om te gaan en dat was te merken in het spel.
Tijdens de rust stond Nieuwegein nog met 15-11 voor. In de laatste minuut had de thuisploeg nog een kans om een gelijkspel uit het vuur te slepen, maar de toegekende vrije worp werd geblokt waardoor Nieuwegein verloor.
Nieuwegein hield ook een geblesseerde over aan de wedstrijd. Nena de Fiouw werd door een alles of niets-actie in de laatste minuut van de wedstrijd hardhandig aangepakt door de verdediging van PSV. In het ziekenhuis bleek dat ze daar een scheurtje in haar kaak aan heeft overgehouden. Zij kan daardoor voorlopig niet spelen.
Na twee wedstrijden hebben de Nieuwegeiners 1 punt.