FC Utrecht boekt tweede overwinning

PROVINCIE UTRECHT/UTRECHT - FC Utrecht heeft de tweede zege van het seizoen geboekt. RKC Waalwijk werd de prooi van de Utrechters. Eindstand was 2-1.
Grote man aan de kant van FC Utrecht was Steve de Ridder. De aanvaller maakte al in de vijfde minuut de 1-0 en gaf zijn team daarmee een vliegende start. Utrecht domineerde in de eerste helft en gaf weinig kansen weg.
Vlak voor rust maakte Steve de Ridder zijn vierde doelpunt van het seizoen en zijn tweede van de middag en konden Jan Wouters en zijn ploeg met een verdiende voorsprong de rust in.
Na rust ging FC Utrecht door waarmee het bezig was voor rust: aanvallen. De Domstedelingen kregen een legio aan kansen. RKC Waalwijk kreeg echter steeds meer grip op de wedstrijd en kwam weer terug in de wedstrijd na een doelpunt van Rémy Amieux. Hij schoot een vrije trap in de 63ste minuut hard door de muur en verschalkte daarmee doelman Jeroen Verhoeven.
Robert Braber van RKC Waalwijk had zelfs de 2-2 op zijn schoen, maar schoot de bal voorlangs. FC Utrecht was de draad kwijt en kwam goed weg nadat de gasten dichtbij de gelijkmaker waren. De bal belandde echter op de paal.
FC Utrecht vocht om de voorsprong te behouden en mocht daarbij keeper Verhoeven bedanken voor een aantal goede reddingen. De stand-in van Robbin Ruiter hield Utrecht op de been. Het knokken werd uiteindelijk beloond met de drie punten.
Door de overwinning stijgt FC Utrecht naar de elfde plek van de ranglijst met 8 punten uit zes wedstrijden.