Spakenburg grootste cupfighter

VEENENDAAL/BUNSCHOTEN SPAKENBURG - Niet IJsselmeervogels, dat in 1975 de halve finale bereikte, en ook niet GVVV, dat twee jaar geleden pas in de kwartfinale strandde, maar Spakenburg is de meest succesvolle amateurclub uit de provincie Utrecht in confrontaties met profclubs.
De Blauwen wonnen in totaal vijf keer van een profclub. In 1988/89 werd DS'79, het huidige FC Dordrecht uitgeschakeld. Een jaar later versloeg Spakenburg achtereenvolgens Heracles en De Graafschap. In het seizoen 2009/2010 sneuvelde MVV op de Westmaat en een jaar later overkwam dat RBC Roosendaal. Bovendien wist Spakenburg in 1984/85 en 1985/86 via een gelijkspel tegen respectievelijk SC Cambuur en FC Den Haag een replay af te dwingen.
IJsselmeervogels was vier keer succesvol tegen een profclub, waarvan drie keer in het successeizoen 1974/75, toen via SC Amersfoort, FC Groningen en AZ'67 de halve finale werd bereikt. Drie seizoenen later klopten de Rooien Heerenveen, daarna werd nooit meer een profclub uitgeschakeld.
GVVV boekte in 2011/2012 twee zeges op profs, tegen achtereenvolgens Excelsior en Sparta. Het Utrechtse Holland schakelde in 1993/94 TOP Oss uit.
Of het daar in dit seizoen bij blijft, weten we dinsdag om een uur of tien. IJsselmeervogels speelt thuis tegen Helmond Sport, GVVV ontvangt ADO Den Haag.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.