Instellingen

UFO pakt brons op EK Frisbee

UTRECHT - Zondag heeft het Utrechtse frisbeeteam UFO mixed brons weten te veroveren op de Europese kampioenschappen voor clubs. In de wedstrijd om het brons werd Salaspils FK uit Letland met 15-12 verslagen. Het eerste medaille op een EK voor de club uit Utrecht in de dertige jarige historie van de club.
De finale ging tussen de enige twee ploegen waar UFO van tijdens de poulewedstrijden verloren had: Croccali uit Italië en Bear Cavalry uit Engeland. De Engelse wonnen met 15-12 stand en pakten daarmee het goud.
UFO was het enige Nederlandse team dat zich eerste via de nationale kampioenschappen en vervolgens via de regionale kampioenschappen had weten te kwalificeren voor het eindtoernooi. "UFO kan terugkijken op een succesvol toernooi en heeft laten zien dat het ondanks het kleine aantal van duizend spelers in Nederland mee kan doen op het hoogste niveau in Europa. UFO heeft nu nog een jaar voorbereidingstijd voordat het mag aantreden op de Wereld Club Kampioenschappen van 2014", aldus captain Sander Piron.
Voorzitter Coen Nengerman toonde zich trots over het succes van UFO mixed: "Dit is een geweldig succes voor de club. Dit seizoen verhuizen we naar een nieuw sportcomplex, waardoor ons topteam in aanloop naar het WK vaker kan trainen. Ook op het gebied van breedtesport willen we ons verder ontwikkelen en komend jaar een aantal nationale en internationale toernooien organiseren."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.