Ajax te sterk voor FC Utrecht

UTRECHT - FC Utrecht heeft de uitwedstrijd tegen regerend landskampioen Ajax niet weten te winnen. De Amsterdammers wonnen in de Arena met 3-0. Doelpunten werden gemaakt door Thulani Serero, Davy Klaassen en Danny Hoesen.
FC Utrecht begon de wedstrijd sterk. Cedric van der Gun had in de derde minuut van het duel de 0-1 op zijn schoen. Hij ontweek de buitenspelval en kwam oog in oog met doelman Jasper Cillessen, maar zijn schot ging voorlangs.
De Utrechters hadden in de eerste helft het betere van het spel en drukten Ajax steeds verder terug. Ajax kreeg gaandeweg steeds meer grip op de wedstrijd en kwam vlak voor rust op een 1-0 voorsprong door een defensieve fout van Timothy Derijck.
Thulani Serero prikte de bal in de linker onderhoek en liet keeper Robbin Ruiter aan de grond genageld.

STERKSTE

In de tweede helft konden de Domstedelingen geen vuist meer maken en was Ajax verreweg de sterkste ploeg. Davy Klaassen drukte het verschil uit in doelpunten. Hij verschalkte in de 59ste minuut Robbin Ruiter in de korte hoek en tekende voor de 2-0. Danny Hoesen maakte in de blessuretijd van de tweede helft de 3-0.
Trainer Jan Wouters liet Gyliano Van Velzen invallen en debuteren in het eerste elftal van FC Utrecht. Aan de kant van de Amsterdammers speelde Lesly de Sa uit Mijdrecht 69 minuten mee. Mike van der Hoorn, die in de zomer FC Utrecht verruilde voor Ajax, stond in de basis vanwege een blessure bij Niklas Moisander.
Na negen wedstrijden heeft FC Utrecht negen punten en staat de ploeg op 15de plek in de eredivisie.

Gelegenheidslinksback Mark van der Maarel praat met verslaggever René van den Berg
Steve de Ridder in gesprek met René van den Berg
Trainer Jan Wouters na afloop van de wedstrijd met René van den Berg
Timothy Derijck, verantwoordelijk voor de 1-0, in gesprek met René van den Berg

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.