Instellingen

Smalle selectie probleem voor GVVV

De geplaagde GVVV-trainer Erik Assink
De geplaagde GVVV-trainer Erik Assink © Gerrit van Keulen
VEENENDAAL - GVVV-trainer Erik Assink heeft een aardige puzzel op te lossen, voor de thuiswedstrijd tegen Capelle. Aanvoerder Simon Brouwer ontbreekt sowieso. Hij is, nadat zaterdag tegen Katwijk zijn schouder tot twee keer toe uit de kom raakte, minimaal zes weken niet inzetbaar. "Alles wat ik voor de winterstop speel, is meegenomen", zegt de middenvelder zelf.
Verdediger Jos Henken is onlangs aan zijn knie geopereerd, en verder kampen Mitchell Bottenheft, Bart Hulsbos, Wouter van Hoof en Dennis van Meegdenburg met lichte blessures, waardoor hun meespelen tegen Capelle twijfelachtig is. Door die blessures moeten Michiel van de Valk en Martin van Eck, net hersteld van een kruisbandoperatie, sneller aan de bak dan was gepland. Het enige pluspunt is de terugkeer van rechtsback Rodny Hofman na een schorsing.
Assink heeft weinig alternatieven. De gemiddelde topklassetrainer kan ook bij blessures kiezen wie hij opstelt, Assink moet de spelers opstellen die fit zijn. GVVV heeft de smalste A-selectie van alle zaterdagtopklassers. Uit nood zat zaterdag Wouter van Hoof, die eigenlijk geblesseerd was, op de bank, evenals tweede elftalspeler Floriano Raho.
Zaterdag krijgt GVVV, dat de laatste drie competitieduels verloor, Capelle op bezoek. De Zuid Hollanders leden afgelopen week de eerste nederlaag van het seizoen, 1-2 tegen ONS Sneek. De twee treffers die de Friezen maakten, waren de eerste tegentreffers die Capelle dit seizoen incasseerde. GVVV speelde in de topklasse vier keer tegen Capelle, en verloor vier keer. De laatste zege van de Veenendalers op Capelle dateert van november 1997, toen de hoofdklasse nog het hoogste amateerniveau was.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.