Instellingen

Linkerrijtje lonkt voor Spakenburg

BUNSCHOTEN SPAKENBURG - Spakenburg kan zaterdag een grote stap zetten richting het linkerrijtje in de topklasse. De Blauwen gaan op bezoek bij koploper Kozakken Boys, dat wordt getraind door oud IJsselmeervogelsspeler Dogan Corneille.
Spakenburg boekte twee zeges op rij, tegen GVVV en Excelsior'31, en hoopt voor het eerst sinds het seizoen 2007/2008 (0-3) ook weer eens te winnen in Werkendam. Kozakken Boys scoort dit seizoen makkelijk, maar krijgt ook relatief veel treffers tegen. Na zeven duels is het doelsaldo 18-12.
Interim-trainer Jochem Twisker kan tegen Kozakken Boys weer beschikken aanvaller Roy de Ruiter (zie foto). De aanvaller werd twee weken geleden aan een gebroken neus geopereerd en trainde deze week weer mee met de groep. De kans dat De Ruiter, die alleen nog maar als invaller in actie is gekomen, in de basis zal starten is echter klein.
Vorig seizoen verloor Spakenburg in Werkendam met 5-2. In de laatste wedstrijd van het seizoen, op de Westmaat, kregen twee spelers van Kozakken Boys rood en won Spakenburg met 3-1. Door die zege dwongen de Blauwen p/d wedstrijden af.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.