Instellingen

Toekomst Van der Garde in Formule 1 nog onzeker

© ANP
RHENEN - De toekomst van Giedo van der Garde in de Formule 1 is nog ongewis. Met nog vier races te gaan is de in Rhenen geboren coureur positief gestemd. "Ik ben tevreden over de manier waarop het seizoen is verlopen. Ik heb me laten zien, in de kwalificaties en in de races. Het team heeft ook echt progressie gemaakt. De bolide is beter geworden, onze wedstrijdsnelheid is veelbelovend." Of dat genoeg is, weet Van der Garde niet. "Onderhandelingen laat ik aan mijn management over. Ik richt me volledig op het racen. Ik wil gewoon nog vier goede races rijden. Wat er dan volgend jaar komt, zie ik wel."
Voor Van der Garde staat er in de laatste vier races nog wel wat op het spel. "We zijn met Caterham nog altijd in strijd verwikkeld met Marussia om de tiende plaats in het kampioenschap voor de constructeurs. Zij hebben een keer een 13e plek gehaald, dus dat moeten wij ook een keer zien te presteren. We zijn er paar keer dichtbij geweest, maar we hebben wat geluk nodig met uitvallers. Op snelheid gaan we het niet redden. We zijn wel Marussia de baas, maar de teams in het middenveld zoals Williams en Toro Rosso kunnen we niet hebben. Dat verschil is te groot."
Van der Garde is momenteel in Nederland, om even op adem te komen na de drukke Aziatische trip met races in Singapore, Zuid-Korea en Japan. De eerste twee gingen naar behoren (Singapore 16e, Zuid-Korea 15e) maar op Suzuka lag hij voor de eerste bocht al uit de race. In de sandwich bij de rivalen van Marussia kon de Nederlander zijn bolide niet meer in bedwang houden en hij knalde met een gangetje van 180 kilometer per uur vol op de vangrail.
"Het was denk ik de hardste klap die ik ooit heb gemaakt in mijn racecarrière. Ik heb wel 2 dagen last van mijn nek gehouden, maar verder mankeerde ik niets. Dat geeft ook wel aan hoe veilig Formule 1-auto's zijn. Ach, het hoort erbij.'' Die crash was een tegenvaller, maar Van der Garde denkt niet dat het van invloed is op zijn beoordeling.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.