FC Utrecht zoekt nieuwe geldbronnen

UTRECHT - FC Utrecht wil dat er weer popconcerten worden gehouden in stadion Galgenwaard. Vroeger gebeurde dat nog regelmatig, totdat er geen vergunning meer voor werd afgegeven.
Om meer inkomsten te krijgen, wil de club dat het stadion vaker wordt gebruikt voor bijvoorbeeld zakelijke evenementen. Maar popconcerten ziet directeur Wilco van Schaik, die in 1987 zelf een concert van Prince in de Galgenwaard bezocht, ook wel zitten.

PRINCE

"Als dat op vergunninggebied kan en als je het geluid in het stadion kan houden, zou dat natuurlijk mooi zijn. Vroeger had je Prince, EO-Jongerendagen. Dit stadion moet multifunctioneel gebruikt worden, dus dat is wel iets waar we over nadenken in de toekomst", aldus Van Schaik.
De club onderzoekt of het mogelijk is om de vier open hoeken van het stadion dicht te maken. Daardoor zou het er minder waaien en blijft het geluid beter hangen. Dat is prettig voor de toeschouwers, maar ook handig bij eventuele muzikale evenementen.
Maandag bracht FC Utrecht de jaarcijfers naar buiten. Daaruit blijkt dat de club met 7 miljoen meer verlies maakte dan de verwachte 5,5 miljoen euro. FC Utrecht werkt er naartoe om over twee jaar uit de rode cijfers te zijn.

VOORTBESTAAN

Vijf zakenmensen hebben besloten daarbij te helpen, door garant te staan voor enkele miljoenen euro's als het voortbestaan van de club in gevaar komt. Daardoor komt voortaan niet alles meer op de schouders van grootaandeelhouder Frans van Seumeren terecht.
Van Seumeren benadrukt dat de club op de goede weg is, maar nog twee zware jaren tegemoet gaat. "Alle afdelingen moeten een bijdrage leveren. Op het spelersbudget is al maximaal bezuinigd, maar nu komen ook de andere onderdelen aan de beurt en dat gaat pijn doen."

Directeur FC Utrecht: "Dit stadion moet multifunctioneel gebruikt worden"
Galgenwaard mogelijk weer poptempel