FC Utrecht verslaat Heerenveen in slordig duel

PROVINCIE UTRECHT - In de eigen Galgenwaard heeft FC Utrecht met 2-0 gewonnen van Heerenveen.
Jens Toornstra opende in de 19de minuut de score door een vrije trap door de muur te schieten. FC Utrecht mocht zich vervolgens voornamelijk richten op verdedigen, maar behield de 1-0 voorsprong tot aan de rust.
Met kunst en vliegwerk kon het team van FC Utrecht de voorsprong in stand houden, hoewel Heerenveen de betere ploeg was.
Na rust hield Heerenveen het betere van het spel, maar scoorde FC Utrecht de 2-0. Het tweede Utrechtse doelpunt viel wederom uit een vrije trap. Een ingestudeerde vrije trap belandde voor de voeten van Jacob Mulenga die de bal, zonder al te veel te doen, in het Friese doel schoot.
Heerenveen-coach Marco van Basten was het niet eens met de beslissing om het doelpunt goed te keuren omdat Mulenga volgens de geboren Utrechter in buitenspelpositie had gestaan. Van Basten werd vervolgens naar de tribune gestuurd door de scheidsrechter.
Beide teams speelden slordig. FC Utrecht kreeg in de tweede helft meer ruimte. Mulenga kreeg zijn tweede doelpunt op de schoen, maar kreeg een opzichtige duw in de rug. Scheidsrechter Kamphuis zag er geen penalty in.
FC Utrecht heeft na de overwinning vijftien punten na twaalf gespeelde wedstrijden in de eredivisie. De Domstedelingen stijgen daardoor naar de twaalfde plek van de eredivisie. Heracles Almelo en Go Ahead Eagles, die FC Utrecht voorbij gaan, hebben wel een wedstrijd minder gespeeld omdat hun wedstrijd door noodweer werd gestaakt.