Instellingen

FC Utrecht kwaad over vroeg bekerduel tegen Cambuur

© FC Utrecht (Beeldbewerking RTV Utrecht)
UTRECHT - Tot grote frustratie van FC Utrecht en de supporters moet de bekerwedstrijd tegen Cambuur 18 december al om 15:30 uur gespeeld worden. Directeur Wilco van Schaik baalt enorm en heeft officieel bezwaar aangetekend bij de KNVB.
"Onze supporters moeten een dag vrij nemen om deze belangrijke wedstrijd in het KNVB-bekertoernooi bij te wonen. Zij zijn de dupe van het besluit van de burgemeester van Leeuwarden om het duel 's avonds te verbieden. Voetbal bestaat tenslotte bij de gratie van het publiek. Daar is volledig aan voorbij gegaan."
FC Utrecht heeft daarom bij de KNVB officieel bezwaar aangetekend tegen het spelen van de bekerwedstrijd op deze tijd. "Volgens deze reglementen is het denkbaar dat de wedstrijd op woensdagavond 18 december op neutraal terrein wordt afgewerkt", aldus de club.

GLAZEN HUIS

Burgemeester Ferd Crone van Leeuwarden weigert het duel 's avonds te laten spelen, omdat dan het openingsfeest van het Glazen Huis in Leeuwarden plaatsvindt. De Friezen verwachten dat daar zo'n 100.000 mensen op af komen, waardoor veel politie op de been is. De komst van duizenden fans uit Utrecht is dan teveel, zegt Crone.
De KNVB erkent op Twitter dat de vroege aanvangstijd geen optimale situatie is voor de supporters. "Er was helaas geen andere mogelijkheid. Het duel kan in verband met de competitie alleen op woensdag", aldus de bond.
FC Utrecht ziet dus wel een andere mogelijkheid, namelijk een ander stadion.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.