Instellingen

Utrechtse Tourstart 2015 bevestigd

UTRECHT - De Tourorganisatie bevestigt dat de Tour de France van 2015 in Utrecht van start gaat. De afgelopen weken meldden diverse media al dat de komst van de Tourstart naar Utrecht rond was.
In een persbericht meldt de gemeente vol trots dat in 2015 de ogen van de wereld zijn gericht op fietstad Utrecht. "Beelden van de historische binnenstad, de Dom, Utrecht Science Park en Leidsche Rijn gaan de hele wereld over", aldus de gemeente. "Utrecht is zeer gelukkig met deze enorme economische, culturele en toeristische impuls voor de stad."

FEEST

Burgemeester Wolfsen voorspelt een fantastisch feest. "De start van de Tour de France in Utrecht is goed voor Nederland, goed voor stad en regio en goed voor de sport. Het geeft Utrecht de kans om voor een internationaal publiek de stad te laten zien. Het bedrijfsleven levert een grote financiële bijdrage. Dit is uniek te noemen, zeker in deze economische tijd. Ik ben daar enorm trots op."
Donderdagavond had hij een afrondend telefoongesprek met Tourdirecteur Christian Prudhomme. "Je kunt hem niet kopen, het moet je gegund worden. Hij zei dat zij net zo blij zijn met Utrecht als startplaats, als wij zijn met de tourstart", aldus Wolfsen.

VERGISSING

In 2008 greep Utrecht naast de start van het grootste wielerevenement. Rotterdam ging er toen met de eer vandoor. "Dat noemde ik toen al een historische vergissing. Sindsdien eet ik elk jaar een keer in Parijs en eten de Fransen een keer hier. Onlangs heb ik met Prudhomme door de stad gewandeld om te kijken naar mooie locaties. We hebben een goede band opgebouwd."
De plannen voor 2015 worden op 28 november 2013 toegelicht in Parijs en Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.