Wilco Kelderman: "Tourstart in Utrecht jongensdroom die uitkomt"

UTRECHT - Wilco Kelderman beschrijft de Tourstart in Utrecht in 2015 als een jongensdroom die uitkomt. Het 22-jarige supertalent, die dit jaar voor Belkin zijn debuut in de Giro d' Italia maakte, hoopt voor eigen publiek zijn Tourdebuut te maken.
"Het is de bedoeling dat ik komend jaar opnieuw de Giro rijdt. In 2015 wil ik aan de start staan van de Tour de France," zo zei Kelderman in gesprek met RTV Utrecht.
Tussen de verhuizen dozen in zijn nieuwe woning in Veenendaal, kon Kelderman een flinke glimlach niet onderdrukken. In 2010 toeschouwer was hij toeschouwer toen Le Grand Depart in Rotterdam was. "Als er dan een Nederlander aan kwam hoorde je een golf van gejuich op je af komen. Dat lijkt me geweldig om mee te maken".
Kelderman werd bij zijn debuut in de Giro meteen 17e. Ook won hij al wel eens een proloog. "In Parijs-Nice werd ik vierde. Het zou dan ook het mooist zijn als de Tour in 2015 begint met een proloog. Het liefst kort en bochtig, dat ligt me het best", zegt hij.
"Meteen het geel pakken lijkt me niet realistisch, maar het zou wel mooi zijn om in Utrecht de witte trui van het jongerenklassement in ontvangst te nemen."

Rick van Manen in gesprek met Wilco Kelderman

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.