FC Utrecht verliest ook in Arnhem

PROVINCIE UTRECHT - FC Utrecht heeft de uitwedstrijd tegen Vitesse verloren. In de Gelredome werd het 3-1 voor de Arnhemmers. FC Utrecht haalde dit seizoen pas één punt in uitwedstrijden.
FC Utrecht, dat al na 12 minuten de geblesseerde Jacob Mulenga kwijtraakte, kwam er in de eerste helft niet aan te pas. Vitesse kwam na een half uur spelen dan ook verdiend op 1-0 door een onterecht toegekende strafschop die door Atsu werd benut. Na de 1-0 ging FC Utrecht beter spelen. Na 63 minuten kwam FC Utrecht op 1-1, toen Steve de Ridder een strafschop -aanvoerder Kashia maakte hands- binnenschoot.
FC Utrecht kwam voor en na de gelijkmaker een paar keer goed weg. Vitesse raakte in totaal drie keer het aluminium achter doelman Ruiter. Vijf minuten voor tijd besliste Mike Havenaar het duel met een rake kopbal: 2-1. In de blessuretijd maakte Davy Pröpper de 3-1.
FC Utrecht zakt door de nederlaag naar de 13e plaats in de eredivisie, met 15 punten uit 13 duels.
Halverwege de tweede helft werd de Gelredome opgeschrikt door een enorme vuurwerkbom, die vlak bij het Vitesse-doel, waarachter de FC Utrecht-aanhang zich bevond, ontplofte. Scheidsrechter Van Boekel schonk geen aandacht aan het incident en liet gewoon doorspelen.

FC Utrecht-aanvaller Steve de Ridder in gesprek met René van den Berg
FC Utrecht-captain Cedric van der Gun in gesprek met René van den Berg
FC Utrecht-trainer Jan Wouters in gesprek met René van den Berg

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.