Doelpuntrijke zege hockeysters SCHC

BILTHOVEN - De hockeysters van SCHC hebben met 5-3 gewonnen van Oranje Zwart en behouden zo hun plek in de top van de Hoofdklasse.
Al na twee minuten kwamen de Bilthovense vrouwen op voorsprong door een veldgoal van Maike Stöckel. Even later verdubbelde Caia van Maasakker de stand via een strafcorner.
De Eindhovenaren brachten de spanning terug in de wedstrijd door 2-1 te maken uit een strafcorner, maar nog voor rust werd het 3-1 door een eigen doelpunt van een Oranje Zwart-speelster.
Na de pauze bood Oranje Zwart nog veel tegenstand door twee keer te scoren, maar Caia van Maasakker verzekerde SCHC van de winst door twee keer te scoren uit een strafcorner.
De ploeg van trainster Janneke Schopman staat nu tweede in de Hoofdklasse, met 27 punten uit elf duels. Koploper is Laren met 31 punten. SCHC heeft een wedstrijd minder gespeeld omdat het duel tegen Amsterdam vorige week werd gestaakt vanwege noodweer.