Instellingen

FC Utrecht en Sofyan Amrabat samen verder

UTRECHT - FC Utrecht heeft Sofyan Amrabat vastgelegd. Het jongere broertje van Galatasaray-speler Nordin Ambrabat tekent een contract tot medio 2017.
De 17-jarige middenvelder uit de A1 speelt al ruim zes jaar in de jeugd bij FC Utrecht. Als beloning voor z'n nieuwe contract, traint Amrabat deze week met de selectie van het eerste elftal.
Zijn trainer Robin Pronk is enthousiast over Amrabat: "Het is een middenvelder die balvaardig en wendbaar is. Sofyan beschikt bovendien over een goede dosis voetbalintelligentie."

VASTE WAARDE

Amrabat zelf reageert opgetogen op de website van FC Utrecht. "Hier wil ik de volgende stap gaan zetten in mijn carrière. Ik leef voor mijn sport en wil er iedere dag alles uithalen. Mijn leven staat in het teken van het bereiken van de Eredivisie. Dat ik nu een contract bij FC Utrecht mag tekenen, is erg mooi."
Hij hoopt uiteindelijk definitief tot het eerste elftal door te dringen. "Ik hoop de mensen die FC Utrecht een warm hart toedragen trots te maken. Ik hoop snel een vaste waarde te worden in het eerste elftal. Dat is mijn ambitie. Dit contract is een mooi moment. Ik ben erg blij. Maar ik weet heel goed dat het nu echt begint."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.