Utrechts Running Team op andere manier verder

UTRECHT - Het Utrechts Running Team maakt per 1 januari 2014 een doorstart. Dat blijkt uit een persbericht over het afscheid van oprichter Joop van Amerongen.
Van Amerongen maakte in juli bekend dat hij wegens privéomstandigheden stopt bij het URT, maar ging er toen vanuit dat het URT zonder hem zou doorgaan. In de uitnodiging voor zijn afscheid staat echter: "met het besluit van Joop zal per 1 januari 2014 de Stichting URT als zelfstandig Running Team eindigen."
De uitkomst van deze voorbereiding is dat URT een doorstart zal maken bij de grote Utrechtse atletiek-, triatlon en recreatiesportvereniging Hellas, waarmee het URT al nauwe banden onderhield. Bij Hellas Utrecht is een warme plek gevonden waar URT en haar atleten uitstekend hun plek zullen vinden binnen een topsportklimaat dat eerder topatleten als Rob Druppers, Jacqueline Poelman, Patrick van Balkom, Dafne Schippers en Koen Raymaekers voortbracht. De aan het URT verbonden trainers Bart Uiterwijk en Bjorn de Laat zullen bij Hellas de atleten van het URT voor de midden lange en lange afstand blijven begeleiden en de trainingen voor hen verzorgen.
Een ander gedeelte van het URT zal zijn toevlucht vinden bij de bondscoach. Ook zijn er atleten die verder gaan bij TDR van Guido Hartensveld.
Joop van Amerongen zal als adviseur binnen de Hellas Topsportcommissie beschikbaar blijven om ondersteuning te bieden aan Hellas topsporters, waaronder de Hellas URT-leden. Met het besluit van Van Amerongen wordt een tijdperk in de Utrechtse atletiek afgesloten. Hij heeft de afgelopen 7 jaar met veel energie en passie gewerkt aan de ontwikkeling van de organisatie van het URT en begeleiding en coaching van de atleten. Dit heeft geleid tot een infrastructuur waarbinnen opvallende prestaties van middenafstandatleten uit de regio Utrecht mogelijk werd. Met de doorstart als Hellas URT kan deze infrastructuur behouden blijven voor de regio. Onder zijn leiding beleefde het URT veel successen. In die periode werkte hij topsporters als Koen Raymaekers uit Cothen en Nieuwegeiner Jorrit van Malsen. De laatste maakt de overstap naar het Seven Hills Running Team in Nijmegen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.