Kerstholt twijfelgeval op 500 meter

UTRECHT - Niels Kerstholt weet nog niet of hij ook de op de 500 meter mag uitkomen tijdens de Olympische Spelen. De Utrechtse Shorttracker ging tijdens de WB in Kolomna op die afstand al in de tweede voorronde onderuit. Eerder plaatste hij zich wel op de 1.500 meter.
Freek van der Wart en Daan Breeuwsma bereikten wel de achtste finales en sleepten twee Nederlandse startbewijzen binnen. Kerstholt werd 43e. Die klassering zal worden opgeteld bij die van Breeuwsma (22e) vorige week. Voor een derde startplek is een gemiddelde positie bij de beste 32 vereist.
"Ik ben klaar", concludeerde Kerstholt na zijn race tegenover Fiona van Doorn van Schaatsen.nl. "Ik werd klem gezet bij de start en moest even inhouden. Dan heb je een paar metertjes. Ik heb mezelf overhaast."
Kerstholt zelf zag het na de race niet zo somber in met het oog op Sotsji. "Ik denk dat de schade meevalt. Maar je weet het niet. Dat is irritant."
De zesvoudig nationaal kampioen baalde er vooral van dat hij uit het toernooi ligt. "Ik kan iedereen eruit starten. Als ik daarna goed schaats, kan ik hele gekke dingen laten zien."