KNVB haalt vechtende elftallen uit de competitie

AMERONGEN/ELST - De KNVB heeft twee elftallen van de voetbalclubs D.V.S.A. uit Amerongen en Oranje-Wit uit Elst uit de competitie gehaald. Bij een recente wedstrijd tussen de eerste elftallen in de vierde klasse ontstond een vechtpartij.
Dat was voor de tuchtcommissie ernstig genoeg om de heren voor de rest van het jaar van het veld te halen. Volgend seizoen mogen de teams wel weer meedoen maar dan een klasse lager. D.V.S.A. overweegt in beroep te gaan tegen de straf. Oranje-Wit is er al uit en heeft een advocaat ingeschakeld.

RACISTISCHE MOTIEVEN

Eén van de spelers van Oranje-Wit kreeg een bal in het gezicht gegooid en weigerde na de wedstrijd een hand te geven. Daarop brak een vechtpartij uit, waarin al snel meerdere voetballers en toeschouwers zich mengden.
Bij de vechtpartij zouden racistische motieven mee hebben gespeeld. De voorzitter van Oranje-Wit beweert dat spelers van de tegenpartij zich ernstig hebben misdragen. Ze zouden het vooral gemunt hebben op de allochtone voetballers van Oranje-Wit.

BERUCHTE SPELERS

Bij D.V.S.A. overheerst echter de mening dat een aantal beruchte spelers van Oranje-Wit de ruzie heeft uitgelokt. Die spelers zijn eerder in Rhenen al eens gevraagd om bij een club op te zeggen en zouden nu bij Oranje-Wit voor onrust zorgen.
Oranje-Wit houdt vol dat met deze jongens goede afspraken zijn gemaakt en dat het deze keer echt niet aan hen lag.

U Vandaag

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.