IJsselmeervogels als favoriet naar GVVV

VEENENDAAL/BUNSCHOTEN SPAKENBURG - IJsselmeervogels won in de topklasse nog nooit van GVVV, maar start zaterdagmiddag als favoriet tegen de streekgenoot uit Veenendaal. De Vogels verkeren al weken in topvorm, met uitzondering van de derby tegen Spakenburg, en pakten afgelopen weekend voor het sinds twee en een half jaar de koppositie in de topklasse.
GVVV presteert wisselvallig. Na drie knappe zeges en een periodetitel volgden twee nederlagen op rij. Het lijkt er daarbij dat de smalle selectie GVVV parten speelt. Erik Assink heeft weinig mogelijkheden om te schuiven, nu zowel Simon Brouwer als Sherwin Grot geblesseerd zijn. Lichtpuntje is dat wouter van Hoof mogelijk weer aanhaakt. Hij speelde afgelopen weekend een hele wedstrijd mee in het tweede.
Gert Kruys heeft veel minder zorgen. Hij mist alleen de nog steeds geblesseerde Achmed Ahahaoui.
De laatste keer dat IJsselmeervogels van GVVV won, was in april 2010. Toen werd het 2-1 voor de Spakenburgers. De 1-0 door Brouwer werd in winst omgebogen door treffers van Verweij en De Harder.
In totaal speelden GVVV en IJsselmeervogels 46 keer tegen elkaar op het hoogste amateurniveau. GVVV won 13 keer, de Vogels wonnen er 18.
GVVV-er Joey Snijders was vorig seizoen nog speler van IJsselmeervogels. Ook Wouter van Hoof heeft een verleden bij de Rooien.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.