Spakenburg en Twisker op naar de tien

BUNSCHOTEN SPAKENBURG - Voor het eerst sinds het kampioensjaar 2011/2012 staat Spakenburg in het linkerrijtje van de topklasse. Het is het gevolg van een serie van negen duels, waarin het elftal van trainer Jochem Twisker niet verloor. Zaterdag hoopen de Blauwen de tien vol te maken, in de thuiswedstrijd tegen de nummer 12 van de ranglijst, Noordwijk.
Spakenburg moet het stellen zonder David van de Groep, die deze week aan zijn lies werd geopereerd. Aanvoerder Niek Ripson is een twijfelgeval.
Vorig seizoen won Noordwijk op de Westmaat met 1-3, door drie treffers van Kees 'Pier' Tol, nu met zes treffers clubtopscorer van Spakenburg. De Blauwen wonnen in vier eerder topklasse-ontmoetingen nog nooit van Noordwijk: drie keer werd verloren, één keer eindigde het gelijk.
De laatste zege van Spakenburg op Noordwijk dateert van 15 oktober 1988. Toen wonnen de Blauwen in Noordwijk met 0-1. Daarbij moet wel worden aangetekend dat biede clubs elkaar tussen 1990 en 2011 niet in competitieverband tegen kwamen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.