FC Utrecht wint ruim van ADO Den Haag

PROVINCIE UTRECHT - FC Utrecht heeft in de eredivisie gewonnen van ADO Den Haag. De Utrechters speelden een matige wedstrijd in De Galgenwaard, maar wonnen wel met 3-0. Door dit resultaat heeft FC Utrecht achttien punten uit veertien duels en staa twaalfde.
Door het blessureleed bij FC Utrecht mochten Elroy Pappot en Yoshiaki Takagi in de basis beginnen van trainer Jan Wouters. In de eerste helft kreeg ADO Den Haag via de standaardsituatie een aantal kansen, maar kwam niet tot scoren. De ploeg uit de Domstad kwam vlak voor rust plots op een 1-0 voorsprong. Na een goede aanval kopte Takagi naar Steve De Ridder die binnen knikte. Vlak daarna werd het 2-0 door Yassin Ayoub. De middenvelder liep een vrije trap van Tommy Oar binnen.
In de tweede helft maakte Kai Heerings na weer een assist van Takagi de derde treffer. De verdediger maakte een mooie combinatie met de Japanner en schoot binnen. Na een uur mocht aanvaller Edouard Duplan zijn rentree maken na lang blessureleed. Mark van der Maarel werd na 75 minuten met rood van het veld gestuurd, maar verder dan de paal en een aantal kansen van Alberg kwam ADO kwam niet.

Jan Wouters na afloop van het duel.
Kai Heerings na afloop van het duel.
Edouard Duplan na afloop van het duel.