Instellingen

Bekerduel Cambuur-FC Utrecht toch 's avonds

© FC Utrecht (Beeldbewerking RTV Utrecht)
UTRECHT - Het bekerduel tussen SC Cambuur en FC Utrecht zal op woensdag 18 december toch op het oorspronkelijke tijdstip van 20.00 uur beginnen. Dat maakte de gemeente Leeuwarden woensdag bekend.
De wedstrijd werd eerst vastgesteld op 15.30 uur. Dat vroege tijdstip was volgens de Friese autoriteiten nodig uit veiligheidsoverwegingen. In de avonduren wordt in het centrum van Leeuwarden namelijk ook het Glazen Huis van 3FM Serious Request geopend.
Na protest van FC Utrecht, dat opkwam voor de belangen van de eigen aanhang, werd het tijdstip nadien verschoven naar 16.45 uur. Burgemeester Ferd Crone verzocht evenwel alle betrokken partijen naar opties te blijven kijken om het bekerduel en het radiofestijn elkaar rond hetzelfde aanvangsuur zoveel mogelijk te laten versterken.
Na een analyse door beide clubs, de politie, de KNVB en de gemeente Leeuwarden hebben de autoriteiten het vertrouwen uitgesproken dat de bekerwedstrijd in combinatie met 3FM Serious Request op een veilige en verantwoorde manier kan worden gespeeld. Het is de bedoeling dat beide clubs in samenwerking met de KNVB door middel van acties van supporters en spelers een sportieve en financiële bijdrage zullen leveren aan Serious Request.

Teun den Hartog, voorzitter van de supportersvereniging

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.