Remises Montfoort en Sportlust, VVA' 71 verliest

PROVINCIE UTRECHT - Montfoort en Sportlust '46 hebben een punt gepakt in hun strijd tegen degradatie uit de Hoofdklasse A.
Het Woerdense Sportlust '46 speelde met 3-3 gelijk op bezoek bij DVS '33 Ermelo. Het team van trainer Richard Middelkoop opende na 6 minuten de score, maar gaf de voorsprong vervolgens volledig uit handen. De Ermeloërs kwamen op 3-1. Jaap Smeeing maakte vervolgens de aansluitingstreffer namens Sportlust. Kevin Blonk schoot een kwartier voor tijd de gelijkmaker binnen.
Montfoort speelde thuis tegen mededegradatiekandidaat SDV Barneveld met 0-0 gelijk. Het duel was spannend, maar er werd niet goed gevoetbald. In de slotfase kregen de Barnevelders nog een grote kans op de openingstreffer.
VVA'71 verloor in extremis op bezoek bij directe concurrent Odin 59 in Heemskerk met 2-1. Gerrit Bartels zette de Achterbergers op een 0-1 voorsprong, maar een kwartier voor tijd maakte Odin gelijk. In minuut 94 maakte de thuisploeg alsnog de winnende.
VVA'71 staat nu zesde met 17 punten uit dertien duels. Montfoort is elfde met 14 punten, Sportlust '46 dertiende en voorlaatste met 12 punten. Het Veenendaalse DOVO, dat achtste staat, speelt later op zaterdag tegen Bennekom.