Instellingen

Otterspeer en Bruintjes winnen Utrecht City Bokaal

UTRECHT - Schaatser Hein Otterspeer heeft zondagavond op de Vechtsebanen de Utrecht City Bokaal op zijn naam geschreven. Bij de vrouwen zegevierde Natasja Bruintjes.
Otterspeer was met afstand de beste: hij won beide 500 meters en was één keer de beste op de 1000 meter. De laatste 1000 meter-race werd gewonnen door Gerben Jorritsma, die in het eindklassement tweede werd. Aron Romeijn completeerde het podium. Titelverdediger Mark Tuitert wierp gaf na twee afstanden om nog onbekende reden op.
Bij de vrouwen was de strijd om de eindzege een stuk spannender. Na dag 1 stond Thijsje Oenema aan de leiding in het klassement, maar zij moest zondag opgeven vanwege heupklachten. In de afsluitende 1000 meter verzekerde Natasja Bruintjes zich van de eindzege. Janine Smit werd tweede, Floor van den Brandt derde.
Over twee weken is het Olympisch kwalificatietoernooi in Heerenveen, dan hopen de schaatsers zich te plaatsen voor Sotsji. Kijk maandagavond naar Namen & Rugnummers voor wedstrijdbeelden van de Utrecht City Bokaal.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.