IJsselmeervogels maakt zich op voor wedstrijd van het jaar

PROVINCIE UTRECHT - Voetbalclub IJsselmeervogels maakt zich op voor de wedstrijd van het jaar. De koploper van de zaterdagtopklasse speelt donderdagavond in de vierde ronde tegen Ajax om de KNVB-beker.
Voor sommige voetballers wordt de wedstrijd extra spannend. Maikel de Harder speelde in de jeugd bij Ajax en komt in het veld een van zijn oude teamgenoten tegen. Ajacied Daley Blind speelde drie seizoenen lang in hetzelfde team.

FANS

De wedstrijd wordt op Sportpark De Westmaat gespeeld in het bijzijn van achtduizend man publiek. De kaarten voor het spectaculaire duel waren in korte tijd uitverkocht. Volgens de Harder is dat een teken dat de wedstrijd enorm leeft bij de fans.
De Harder en zijn ploeggenoten lijken niet bang voor Ajax en ook trainer Gert Kruys blijft ontspannen. Hij keek de wedstrijd van Ajax tegen Cambuur terug. Kruys: "Daar hebben ze niet goed gespeeld. Nu moeten ze opnieuw op kunstgras spelen, tegen een amateurclub weliswaar, maar ik denk toch dat ze ons serieus nemen."
Volgens Kruys blijkt dat onder meer uit het feit dat ze de wedstrijden van IJsselmeervogels twee keer geanalyseerd hebben. "Tonny Bruins Slot was twee keer aanwezig bij wedstrijden van ons. Dus ik denk niet dat Ajax ons gaan onderschatten. Dus het wordt een hele zware wedstrijd denk ik."
Op internet circuleerde deze week al een grap over de afloop van de wedstrijd. In een verzonnen teletekstbericht staat te lezen dat IJsselmeervogels voor een megastunt heeft gezorgd door thuis van Ajax met 2-1 te winnen.

IJsselmeervogels maakt zich op voor wedstrijd van het jaar

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.