Van der Haar wint wereldbekerwedstrijd Heusden-Zolder

WOUDENBERG - Veldrijder Lars van der Haar heeft een grote stap gezet om het eindklassement van de wereldbeker te winnen. De Woudenberger won op Tweede Kerstdag in Heusden-Zolder zijn derde wereldbekerwedstrijd dit seizoen. Daardoor liep hij fors uit op al zijn concurrenten.
Vanaf het begin van de wedstrijd was er sprake van een lang gerekt lint. Ook toen er een grote kopgroep ontstond was het continu stuivertje wisselen en slaagde niemand er in om weg te rijden.
Een kilometer voor het eind kwam Van der Haar op kop te liggen. En dat gaf hij niet meer weg. Achter hem sprintte Martin Bina uit Tsjechië naar de tweede plaats. Zijn landgenoot Zdenek Stybar werd derde.

KOEST

"Ik heb me zo lang mogelijk koest gehouden. Omdat ik dacht dat Nys er nog bij zou komen, maar dat gebeurde niet. Op de trap wist ik dat ik vooraan moest liggen, en dat lukte", aldus Van der Haar.
Van der Haar heeft met nog twee wedstrijden te rijden 337 punten. De Duitser Philip Walsleben heeft inmiddels 33 punten achterstand. De rol van Klaas Vantornhout, de nummer drie in de stand, lijkt met 279 punten al haast uitgespeeld.
"De eindzege komt nu wel erg dichtbij. Met alleen nog wedstrijden te gaan in Rome en Nommay zal ik er vol voor gaan."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.